Oncologie

Uw leven verandert ingrijpend wanneer u hoort dat u of uw partner kanker heeft. De behandelingen kunnen gevolgen hebben op de lichamelijke en psychische gesteldheid. De verwerking van de ziekte gaat vaak gepaard met veel ­emoties zoals verdriet, boosheid en onzekerheid. Soms betekent de ziekte het verlies van een baan en van ­belangrijke sociale contacten.

Voor praktische hulp, advies of vragen over kanker, of voor een luisterend oor, kunt u (of uw mantelzorger) terecht bij de verpleegkundige van ActiVite. Hiervoor hoeft u niet de deur uit, de verpleegkundige komt bij u thuis.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

In een persoonlijk gesprek gaat de zij in op uw vragen over de ziekte, niet alleen lichamelijk maar ook psychisch en sociaal. Ook kunnen onderwerpen zoals vermoeidheid, pijn, voeding, huidverzorging en medicatie aan de orde komen. Wij geven persoonlijk advies over lichamelijke klachten, beperkingen en hoe u uw dagelijks leven het beste kunt inrichten. Hierbij wordt ­vooral gestreefd naar een goede kwaliteit van leven. Naast het geven van informatie en advies is er ook ruimte voor uw persoonlijk verhaal en hoe u kunt omgaan met allerlei emoties. U kunt de verpleegkundigen bereiken via e-mail: oncologie@activite.nl

Samenwerking met andere hulpverleners

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we nauw samen met huisartsen, specialisten en verpleegkundigen uit de ziekenhuizen, paramedici en andere hulpverleners. Belangrijk voor u om te weten is dat uw behandelend arts verantwoordelijk blijft voor de medische zorg. Wanneer u zich aanmeldt neemt de wijkverpleegkundige met uw toestemming contact op met uw huisarts of specialist voor nadere informatie over de diagnose en de medicijnvoorschriften. De huisarts of specialist wordt, indien u dit wenst, ook op de hoogte gebracht van wat u met de wijkverpleegkundige heeft besproken.