Professionele Alarmopvolging

Een veilig gevoel thuis

alarmopvolging

Het kan gebeuren: u valt in huis, krijgt het benauwd of wordt onwel. Met alarmopvolging van ActiVite krijgt u in zo'n noodsituatie professionele hulp. Zo kunt u met een veilig gevoel thuis zijn.

Alarmopvolging van ActiVite

In geval van nood, bijvoorbeeld als u zich onwel voelt of gevallen bent en niet zelfstandig kunt opstaan, drukt u op de alarmknop van de halsketting of polskoord. Direct ontstaat er contact met een meldkamer. Een van de medewerkers van de meldkamer informeert naar wat er aan de hand is en zorgt ervoor dat u hulp thuis krijgt, indien nodig. Mocht u niet in staat zijn om te spreken, dan leidt de oproep automatisch tot het inschakelen van hulp. Een geruststellend gevoel.

Alarmopvolging van ActiVite is voor mensen die zelfstandig wonen en hulp nodig hebben door chronische ziekte, lichamelijke beperking of ouderdom, en woonachtig zijn in de regio Zuid-Holland-Noord.

De alarmopvolging bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant is er het technische element: het alarmapparaat. Aan de andere kant is er het zorgelement: de hulp die wordt ingezet op het moment dat het alarm afgaat. ActiVite biedt alleen de hulp in een noodsituatie, de alarmeringsinstallatie leveren wij niet. Hiervoor is ActiVite een samenwerking aangegaan met FocusCura. Het is belangrijk om zowel het alarmapparaat als de alarmopvolging te regelen.

Professionele alarmopvolging

De opvolging kunt u regelen via ActiVite. Het aanmeldformulier kunt u aanvragen per telefoon (071) 516 14 15 of per e-mail alarmopvolging@activite.nl.

Alarmapparaat

Vaak worden de kosten voor Professionele Alarmopvolging vergoed door uw zorgverzekering. Daarvoor dient u een aanvraag tot vergoeding alarmopvolging in. Als de verzekeraar uw aanvraag goedkeurt, zal die instantie ook het alarmapparaat komen installeren. Mogelijk kunt u dan ook de abonnementskosten declareren. Meer informatie over deze procedure vindt u op de website van FocusCura.

Wordt Professionele Alarmopvolging niet vergoed door uw verzekeraar, dan kunt u op eigen kosten een alarminstallatie huren bij Focus Cura. Zij zullen die dan ook komen installeren bij u thuis. U kunt het aanvraagformulier alarmapparaat printen en kosteloos opsturen naar FocusCura. Online kunt u zich via deze link aanmelden.

Bij nood is het belangrijk dat u op een veilige manier een verpleegkundige van ActiVite toegang kunt geven tot uw woning. Informatie over een sleutelkluis of andere toegangsoplossing vindt u op www.politiekeurmerk.nl. Het is mogelijk om via Focus Cura een sleutelkluis te huren. U kunt het aanvraagformulier sleutelkluis printen en kosteloos opsturen naar FocusCura. Online kunt u zich via deze link aanmelden.

Kosten

Een abonnement op Professionele Alarmopvolging kost € 10,00 per maand. Bent u lid van ActiVite Ledenorganisatie, dan zijn de maandelijkse abonnementskosten € 8,50. Eenmalig betaalt u € 38,50 aan administratiekosten. Indien u een Wlz-indicatie heeft, betaalt u geen administratie- en abonnementskosten.

Doet u een alarmoproep en komt de verpleegkundige bij je thuis, dan zijn er twee mogelijkheden:

  • U heeft een zorgindicatie: de kosten vallen binnen de zorgverzekering of Wlz-indicatie.
  • U heeft geen zorgindicatie: de verpleegkundige zal per situatie beoordelen of er behoefte aan geneeskundige zorg is of dat er een hoog risico daarop is. Indien dit niet het geval is, zullen kosten van € 38,50 per half uur in rekening worden gebracht. Hiervoor ontvangt u per oproep een factuur.