Professionele Alarmopvolging

Een veilig gevoel thuis

alarmopvolging

Het kan gebeuren: u valt in huis, krijgt het benauwd of wordt onwel. Met alarmopvolging van ActiVite krijgt u in zo'n noodsituatie professionele hulp. Zo kunt u met een veilig gevoel thuis zijn.

Alarmopvolging van ActiVite

Alarmopvolging van ActiVite is voor mensen die zelfstandig wonen en hulp nodig hebben door chronische ziekte, lichamelijke beperking of ouderdom, en woonachtig zijn in de regio Zuid-Holland-Noord.

Na aanmelding bij ActiVite, telefonisch (071) 516 14 15 of per e-mail alarmopvolging@activite.nl, kunt u een alarmapparaat aanvragen bij de welzijnsinstelling in uw woonplaats. Dit apparaat staat in verbinding met een meldkamer. Bij het alarmapparaat hoort een zender die u om uw hals of pols kunt dragen.

In geval van nood, bijvoorbeeld als u zich onwel voelt of gevallen bent en niet zelfstandig kunt opstaan, drukt u op de alarmknop van de halsketting of polskoord. Direct ontstaat er contact met een meldkamer. Een van de medewerkers van de meldkamer informeert naar wat er aan de hand is en zorgt ervoor dat u hulp thuis krijgt, indien nodig. Mocht u niet in staat zijn om te spreken, dan leidt de oproep automatisch tot het inschakelen van hulp. Een geruststellend gevoel.

Bij nood is het belangrijk dat u op een veilige manier een verpleegkundige van ActiVite toegang kunt geven tot uw woning. Informatie over een sleutelkluis of andere toegangsoplossing vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

Kosten

Een abonnement op Professionele Alarmopvolging kost € 10,00 per maand. Als u lid bent van de ActiVite Ledenorganisatie betaalt u € 8,50 per maand. Eenmalig betaalt u € 38,50 aan administratiekosten. Indien u een Wlz-indicatie heeft, betaalt u geen administratie- en abonnementskosten.

Doet u een alarmoproep en komt de verpleegkundige bij je thuis, dan zijn er twee mogelijkheden:

  • U heeft een zorgindicatie: de kosten vallen binnen de zorgverzekering of Wlz-indicatie.
  • U heeft geen zorgindicatie: de verpleegkundige zal per situatie beoordelen of er behoefte aan geneeskundige zorg is of dat er een hoog risico daarop is. Indien dit niet het geval is, zullen kosten van € 38,50 per half uur in rekening worden gebracht. Hiervoor ontvangt u per oproep een factuur.