Ontmoetingscentrum Dementie (Begeleiding groep speciaal)

Samen zorgen, niet vergeten

ACTIVITE 0707 low res-65Het Ontmoetingscentrum Dementie richt zich op mensen met geheugenproblemen én hun partner. U kunt hier terecht voor begeleiding, adviezen en een activerend dagprogramma. Door een compleet programma worden zowel cliënt als mantelzorger geholpen om op een prettige manier thuis te kunnen blijven wonen.

Wat anderen over het OCD van ActiVite zeggen:

"Ik heb het OCD aan mijn beide buren aanbevolen, die komen hier nu ook!"

"Ik ben pas één keer bij een bijeenkomst voor mantelzorgers geweest, maar dat was zeker waardevol! Ik heb nu al kunnen toepassen wat daar verteld werd."

'Volgens mijn moeder verdienen alle dames van het OCD de hemel! Ze gaat iedere dag graag naar OCD het Trefpunt. Volgens mijn moeder voelt ze zich daar nog volwaardig. Het geeft haar veel zelfvertrouwen, structuur en reden om zich gezellig aan te kleden."

"Mijn moeder heeft het erg naar haar zin. Zelfs eerder dan afgesproken is ze naar 2 dagen OCD gegaan."

Voor wie?

Het Ontmoetingscentrum Dementie is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen. Vaak zijn de deelnemers ouderen, maar soms ook jongere mensen, die vergeetachtig zijn, die wel eens de weg kwijt raken, moeite hebben met dagelijkse karweitjes of met het begrijpen van anderen. Ook biedt het Ontmoetingscentrum ondersteuning aan partner, familie en andere bekenden die een groot deel van de zorg voor mensen met geheugenproblemen op zich genomen hebben (mantelzorgers).

Het Ontmoetingscentrum Dementie biedt een totaalpakket van zorg, met als doel de deelnemers langer thuis te kunnen laten wonen. De mantelzorger speelt hierin een belangrijke rol.

Bent u in het volgende stadium van dementie terecht gekomen en kunt u niet meer terecht in ons 'reguliere' ontmoetingscentrum, dan ben u van harte welkom in ons Ontmoetingscentrum Dementie Plus.

Wat doen we bij het OCD?

Mensen met geheugenproblemen kunnen meerdere dagen per week bij ons terecht. Er worden verschillende activiteiten gedaan, zoals beweging en sport, schilderen, tekenen en andere creatieve bezigheden. Maar ook boodschappen doen, muziek luisteren of een wandeling maken. Daarnaast vormt een vast onderdeel de psychomotorische groepstherapie, waarbij onder andere de vaardigheden die deelnemers nog hebben, gestimuleerd worden. Voor deelnemers is dit een plezierige therapie, waarbij ze zich emotioneel vaak goed kunnen uiten.

Voor de mantelzorger

Voor mantelzorgers is het belangrijk dat zij niet overbelast raken. Het Ontmoetingscentrum Dementie ondersteunt hierbij met de volgende activiteiten:

  • Sociale activiteiten en uitstapjes;
  • In de gespreksgroepen ontmoet u lotgenoten, u wisselt ervaringen uit en biedt elkaar emotionele steun;
  • Spreekuur;
  • Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Wilt u meer weten over dementie en de omgang met uw partner? Hiervoor kunt u op afspraak terecht op het spreekuur van de coördinator;
  • Informatieve bijeenkomsten;
  • Lezingen over bijvoorbeeld (omgaan met) dementie, onderzoek, diagnostiek, hulpverleningsmogelijkheden en medicatie.

Overzicht locaties Ontmoetingscentrum Dementie

De Ontmoetingscentra Dementie zijn meerdere dagen per week geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden en kosten

Voor deelname aan het Ontmoetingscentrum is een indicatie van de gemeente nodig (Begeleiding Groep Speciaal). Bij het aanvragen van de indicatie kan ActiVite u ondersteunen. Voor meer informatie kunt u bellen met 071 516 14 15 of e-mail naar ocd@activite.nl

Ook vrijwilliger worden?

"Ik voel me nuttig als ik hier vrijwilligerswerk kan doen."

Word ook vrijwilliger in een Ontmoetingscentrum Dementie of bij de Dagverzorging!

Vragen over vrijwilligerswerk?

_MG_0082k1Coördinator vrijwilligersdiensten Annemieke Kloet helpt u graag! Bel 06-27161099

Zorgverlening bij u in de buurt! Zoek met de locatiewijzer

ActiVite portretten

"Je denkt dat het niet meer kan op deze leeftijd, verliefd worden. Maar toch gebeurde het."

voorkant activite portretten

Lees de mooiste verhalen van onze clienten en collega's in ActiVite Portretten.