Maatschappelijke stages

people-woman-coffee-meeting

De Maatschappelijke stage is een geweldige kans als je leerling bent in het voortgezet onderwijs. Door deze stage kun je ontdekken wat we met elkaar belangrijk vinden voor de maatschappij, en ook wat jouw rol daarin kan zijn.

ActiVite vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we als Nederlanders hebben naar elkaar. Daarom leer je behalve een heleboel praktische zaken ook veel op sociaal gebied. Samenwerken en openstaan voor een ander komen bijvoorbeeld uitgebreid aan bod.

Lintstage

Voor je stage kan beginnen, maken wij afspraken met jou en de school over de uitvoering van je stage. Bij ActiVite vinden we het prettig als je je stage doet in de vorm van een lintstage. Dat betekent dat je één dag of dagdeel per week over een langere periode stage bij ons loopt.

Tijdens de stage werk je voornamelijk mee aan activiteiten voor bewoners van de verpleeghuizen. Maar het is ook mogelijk om  bij een Dagverzorgingslocatie (DV) of een Ontmoetingscentrum dementie (OCD) de MaS te volgen. Je geeft de bezoekers aandacht, hebt oor voor hun verhaal en oog voor hoe ze in hun vel zitten. Verder help je ook met praktische zaken: koffie zetten en schenken, de lunch klaarmaken en afwassen.

Er worden verschillende activiteiten gedaan, zoals beweging en sport, schilderen, tekenen en andere creatieve bezigheden. Maar ook boodschappen doen, muziek luisteren of een wandeling maken.

Beschikbaarheid

Er zijn binnen de locaties van ActiVite een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de MaS. Daarom nemen we in principe alleen leerlingen aan die voor minimaal 16 uur beschikbaar zijn. Leerlingen van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn hebben voorrang om geplaatst te worden, omdat we met deze school een vaste afspraak voor de MaS hebben gemaakt. De MaS- verzoeken behandelen we op volgorde van binnenkomst, dus hoe sneller je reageert, hoe groter de kans dat we een plek voor je hebben!

Voor je gaat beginnen aan je MaS, is er eerst een kennismakingsgesprek op de locatie waar jij gaat helpen. In dat gesprek bespreken we wat je precies gaat doen, en ook wanneer.

Ben je overtuigd dat ActiVite voor jou de beste plek is om je talenten in te zetten? Schrijf je dan nu in met het inschrijfformulier! Let op: op dit moment zijn alle beschikbare maatschappelijke stage plekken tot 30 mei 2019 bezet. Inschrijven is daarom nu niet mogelijk.

7 redenen om bij ActiVite te werken

Kim- fiets