Maya en Esther

Verzorgenden IG in een woonservicecentrum

maya en esther

"Samenwerking met bewoners en familie heel bijzonder"

Wat mijn werk als Verzorgende 3IG bij ActiVite zo leuk maakt? De relatie die je opbouwt met bewoners en familie", vertelt Maya Walburg enthousiast."Ik zie het als een uitdaging de bewoners met dementie zo goed mogelijk te begeleiden." Samen met collega Esther van 't Hof werkt ze in ActiVite Rietveld in Alphen aan den Rijn.

Van medicijnen geven en bewoners wassen tot wondverzorging en samen activiteiten doen. Over haar werk in Rietveld vertelt Maya Walburg (55) vol passie. "Waar het om gaat is de bewoners zoveel mogelijk te betrekken bij de dagelijkse bezigheden. Zo stonden tijdens het mooie weer vorige week de terrasdeuren open en zaten drie bewoners buiten nieuwe aardappelen en bospenen te schrappen. Heerlijk toch?"

Rozenstruiken en een kippenren

In de kleinschalige omgeving van Rietveld wonen per woning 8 cliënten met dementie. In 2015 opende het woonservicecentrum, volledig geïntegreerd in een gezellige woonwijk, haar deuren. "De omgeving is spiksplinternieuw, met goede voorzieningen en de modernste apparatuur. Dat werkt natuurlijk prettig. Aan alles is gedacht. Het huis is nieuw maar ademt de stijl van vroeger. Er hangen reclameaffiches uit de jaren '60 en straatnamen uit het oude Alphen. Heel herkenbaar voor de bewoners. Er is een prachtige tuin met rozenstruiken en een kippenren. En in huis is een kapper en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen."

Alle ruimte en vrijheid

Ook collega Verzorgende 3IG Esther van 't Hof is ronduit enthousiast: "Het is een genot om hier te werken. De bewoners hebben alle ruimte en vrijheid. Wil iemand het liefst 's ochtends om half 11 opstaan? Of geniet hij 's avonds graag van een glaasje rode wijn? Wij kennen de voorkeuren en het ritme van onze bewoners door en door. Er is tijd voor elkaar en ruimte voor eigen wensen. Laatst hebben we als lunch pannenkoeken gebakken. Of we halen een broodje kroket." Als Verzorgende 3IG werk je zelfstandig samen met een team van professionele collega's. "Maar het draait vooral om samenwerken met de bewoners en familie", legt Esther van 't Hof uit. "Een unieke insteek en een leuke uitdaging." Zowel Walburg als Van 't Hof volgden de voortgezette opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie.

"Aan opleiding en ontwikkeling besteedt ActiVite veel aandacht. En ook op de groep is volop ruimte om eigen persoonlijke talenten te ontwikkelen", aldus Maya Walburg. "Hier werken is kortom kiezen voor uitdagend, leuk werk met verdieping."

Lees het verhaal van wijkverpleegkundigen in opleiding Tom en Rens

tom en rens landscape

Lees het verhaal van Marjolein en Rachel (thuiszorg)

marjolein en rachel klein

Lees het verhaal van wijkverpleegkundige Angela

angela klein

Lees het verhaal van Hulp bij het Huishouden Marianne

marianne landscape