Marianne

Hulp bij het huishouden

marianne landscape

"Een schoon huis en tevreden cliënten"

"Voor mij is het heel vanzelfsprekend. Je zorgt voor een schoon huis en doet ook altijd iets
extra's."
Enthousiast vertelt Marianne Duivenvoorden-Verhart over haar werk als Hulp bij het
Huishouden
bij ActiVite Actief Plus. "Een schoon huis en tevreden cliënten, daar ga ik voor!"

"Voor mij is het heel vanzelfsprekend. Je zorgt voor een schoon huis en doet ook altijd iets extra's." Enthousiast vertelt Marianne Duivenvoorden-Verhart over haar werk als Hulp bij het Huishouden bij ActiVite Actief Plus. "Een schoon huis en tevreden cliënten, daar ga ik voor!"

Vorig jaar is de Noordwijkse bij ActiVite komen werken. "En daar ben ik nog steeds elke dag blij mee. ActiVite gaat voor continuïteit en kwaliteit, net als ik. Dat is heel fijn." Marianne legt verder uit: "ActiVite is een betrouwbare zorgorganisatie en biedt zowel mij als mijn cliënten continuïteit. Toen ik hier kwam werken kreeg ik vanaf het begin goede begeleiding en instructie. Daarnaast zijn er regelmatig themabijeenkomsten, waarin mijn collega's en ik geschoold worden en waar we ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen."

Als Hulp bij het Huishouden ben je een belangrijke schakel in de zorg voor cliënten. Omdat je relatief veel tijd met een cliënt doorbrengt, zie je het vaak als eerste wanneer extra hulp nodig is. Marianne: 'Als Hulp bij het Huishouden heb je aandacht voor je cliënten en kijk je of het goed met ze gaat en of ze zich redden.' Je werk is dus meer dan 'alleen' poetsen: je hebt ook een signalerende rol.

Flexibiliteit

"Ik woon in Noordwijk en werk in Noordwijk en Noordwijkerhout. Daardoor kan ik mijn werk goed combineren met mijn gezin. Ook door de flexibiliteit die ik krijg. Als ik bijvoorbeeld een keer naar de tandarts moet met mijn kinderen en dus pas later naar een cliënt kan, dan kan ik dit zelf met de cliënt afspreken en schuiven. Ik doe dit zo min mogelijk omdat ik weet dat cliënten hechten aan hun vaste afspraken en tijden. Maar het feit dat het kan en dat het vertrouwen er is, geeft echt een goed gevoel."

Lees het verhaal van VIG-ers Esther en Maya

maya en esther

Lees het verhaal van wijkverpleegkundige Angela

angela klein

Lees het verhaal van Marjolein en Rachel (thuiszorg)

marjolein en rachel klein

Lees het verhaal van wijkverpleegkundigen in opleiding Tom en Rens

tom en rens landscape