Joyce en Kelly

Naar de opleiding VP4

Joyce en Kelly

Joyce en Kelly doen de opleiding VP4 aan de ActiVite Academie

"Je moet wel ruggengraat hebben voor zo'n functie"

"Ik voelde me altijd te jong om de opleiding verpleegkundige niveau 4 te gaan doen. Je hebt toch wat levenservaring nodig voor zo'n baan." Dit najaar gaat Kelly Friedhof, Verzorgende 3IG bij ActiVite, starten aan de opleiding VP4. "Ik wil cliënten graag van het begin tot het eind begeleiden. Dat kan niet als 3IG-er."

"Als verpleegkundige mag je het hele proces van A tot Z zelf doen," vult klasgenoot Joyce Voogd aan. "Ik ben wel zo ambitieus dat ik dat ook wil bereiken." De thuiszorg is de dames op het lijf geschreven: "Ik heb nooit het gevoel dat ik aan het werk ben," zegt Kelly. "En er is zoveel afwisseling. Het ene moment zit je in een heftige terminale situatie, maar daarna trek je de deur achter je dicht, fiets je even lekker hard en dan mag je weer iemand douchen." Joyce: "Soms zijn het inderdaad rotsituaties, maar 99 procent van je tijd krijg je toch vooral te maken met dankbaarheid. Dan kom je later een nabestaande tegen in het dorp die zegt: ik mis je zo."

En dit jaar dus de VP4 opleiding bij de ActiVite Academie. Joyce: "De kinderen zitten in de pubertijd. Dat is hectisch, maar gek genoeg heb je ook meer je handen vrij. Ik heb door het moederschap ook wel levenservaring opgedaan. Want je moet wel ruggengraat hebben voor zo'n functie, cliënten worden steeds assertiever. Maar het is tegelijkertijd ook een prachtige kans: alles wordt betaald, je krijgt salaris én een opleiding. Daarnaast vind ik ActiVite als werkgever erg prettig. Ik kende de organisatie uit de tijd dat mijn vader heel ziek was, en vond het heel mooi om te zien hoe zij er voor hem waren. Nu ik hier zelf werk merk ik dat het een betrouwbare organisatie is die de zaken goed heeft geregeld."

Waarom zou je de VP 4 opleiding gaan doen?