Annieta

IMG_9061K2"De opleiding VP 4 zorgt voor een enorme verdieping van je vak."

"Ik vind het geweldig dat ik, sinds ik de opleiding tot verpleegkundige niveau 4 heb gedaan, meer overstijgend naar de cliënt en de zorg kan kijken." Aan het woord is Annieta de Haan, verpleegkundige bij ActiVite in verpleeghuis Rietveld. "Als verzorgende denk je vaak nog in acties: wat is er aan de hand en hoe kan ik dat nu oplossen? Als verpleegkundige kijk je verder: Wat zijn de symptomen, welk gedrag zie ik, wat is hieraan vooraf gegaan?"

"Omdat je meer kennis hebt, voel je je zekerder in je vak. De opleiding zorgt voor een enorme verdieping. Je kijkt niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en sociaal. Het gaat om het totaalplaatje. Ik vind het fijn om bewoners, hun familie en collega's te begeleiden. Dat miste ik bijvoorbeeld erg toen ik stage ging lopen in het ziekenhuis: het contact met de patiënten is zó vluchtig. Je krijgt geen tijd om er achter te komen wat er in iemand omgaat. Hoe voelen die mensen zich in dat bed? Ik wil graag die persoonlijke aandacht geven."

"Ik vind verpleegkunde een heel creatief vak. Je bent continu aan het afstemmen: wat heeft iemand nodig om zich weer een stukje mens te voelen, om zich weer even zichzelf te laten zijn. Bij het kleinschalig wonen koken we bijvoorbeeld met de bewoners. Dan betrek je ze erbij, geef je mensen het gevoel dat ze belangrijk zijn voor het proces. Dat ze er toe doen. Ook mensen met dementie hebben complimenten nodig."

"Ik ben blij dat ActiVite mij de kans heeft gegeven om door te groeien tot verpleegkundige. Het is een positieve organisatie. Als je je inzet krijg je er veel voor terug. Ik kan alles bespreekbaar maken, ook ideeën die ik heb. ActiVite is vernieuwend, ook bijvoorbeeld in het begeleiden van mantelzorgers en medewerkers. Zo zijn er familieavonden, is er regelmatig intervisie, maar bijvoorbeeld ook een speciale opleiding om met mensen met dementie te werken. Er wordt geïnvesteerd in mensen, en dat merk je."

Net als Annieta een opleiding bij ActiVIte volgen? Bekijk onze leer-werktrajecten!

Waarom zou je voor ActiVite willen werken?

ActiVite Academy

academy moduleOp de ActiVite Academy leer en werk je tegelijk. Lees verder >>