Gezondheidscheck

Voorkomen is beter dan genezen!

Meld je nu aan voor de gezondheidscheck van ActiVite!

Ook benieuwd hoe gezond je bent?

De gezondheidscheck van ActiVite geeft inzicht in de risicofactoren voor jouw gezondheid. Tijdens een controle meet de verpleegkundige van ActiVite je bloeddruk, bloedsuikergehalte en het cholesterolgehalte. Daarnaast vul je een vragenlijst in en die neem je samen met de verpleegkundige door. Ook bespreek je jouw actuele gezondheidssituatie (lichamelijk en psychosociaal), eet- en drinkgewoonten en het bewegingspatroon. Op basis van de testuitslagen en de uitkomsten van de vragenlijst kan de verpleegkundige problemen vroegtijdig signaleren en gericht advies geven. Zo krijg je een betrouwbaar beeld van jouw gezondheid op dat moment.

Hoe werkt het?

1). Samen met de wijkverpleegkundige vul je een aantal vragenlijsten en testen in over jouw persoonlijke situatie.
2). Daarna volgen meerdere metingen; bloeddruk, bloedsuikergehalte, cholesterolgehalte, lengte, gewicht en BMI (body-mass index) en buikomvang.De gezondheidscheck van ActiVite duurt 60 minuten.

De resultaten van de vragenlijsten, testen en metingen vormen de basis voor het advies van de verpleegkundige. Samen met jou bespreekt ze de mogelijke knelpunten en de hieruit volgende adviezen. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kies je zelf wat haalbaar is.

En daarna?

De adviezen die je samen met de verpleegkundige hebt besproken, worden genoteerd in een boekje dat je meekrijgt. Vervolgens ga je zelf met de adviezen aan de slag. Na een jaar kan de gezondheidscheck worden herhaald en vertelt de verpleegkundige wat er is veranderd.

Locatie en tijden

Alphen aan den Rijn op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur.
Leiderdorp op maandag vanaf 09.00 uur.

Kosten

Gezondheidscheck van 60 minuten € 70,00.