Postnatale gymnastiek

Fit na de bevalling

Meld je nu aan voor deze cursus.

Een bevalling is een ingrijpende ervaring, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent niet meer zwanger, maar moeder en dat vraagt andere aandacht en verzorging.

In een korte tijd verandert er veel in je lichaam en past het zich aan de nieuwe situatie aan. Misschien ga je na de kraamperiode weer werken. Ook dit is een situatie waarop het lichaam zich moet instellen. Dit kan bijvoorbeeld door oefeningen te doen die bepaalde spieren, die door de zwangerschap en de bevalling zijn verslapt, weer sterker maken.

Tijdens de cursus Postnatale gym train je de buikspieren, bekkenbodemspieren en bilspieren. Ook leer je te letten op een goede lichaamshouding bij het doen van dagelijkse bezigheden en het verzorgen van je baby.

Een veel gestelde vraag is: wanneer kan ik weer beginnen met sporten? Ongeveer 4 tot 6 weken na de bevalling kun je beginnen met postnatale gymnastiek: fit na de bevallingLees het uitgebreide antwoord van docente Rosemary van den Berg.

Meer informatie? Bel of mail ons gerust!
071-516 14 15 of ledenorganisatie@activite.nl

Kosten

Leden € 70,00
Niet-leden € 80,00
Voor 5 lessen van 1 uur, inclusief dynaband en cursusboek.

Ben je aanvullend verzekerd bij Zorg en Zekerheid, dan krijg je de kosten (gedeeltelijk) vergoed. Als je elders verzekerd bent, informeer dan bij je zorgverzekeraar voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Locatie en data

 

 • Leiden
  Gezondheidscentrum Oosterkerkstraat: woensdagavond 
 • Katwijk
  De Bomschuit: maandag en donderdagavond
 • Hillegom
  Fysiotherapiepraktijk Elsbroek: maandagavond
 • Voorschoten
  Gezondheidscentrum: zaterdagochtend


Bekijk voor specifieke data het aanmeldformulier.