Kringloop Alphen doneert deel opbrengst aan ActiVite Hussonshoek

Geplaatst op 14 maart 2019

IMG_0027 (002)

Op donderdag 14 maart werd zorgorganisatie ActiVite verrast door Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn met een cheque ter waarde van €250,-. Pieter de Jong, directeur verpleeghuiszorg bij ActiVite nam de cheque in ontvangst: "Ontzettend leuk dat de kringloop zo betrokken is bij de ouderenzorg!"

Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn kiest ieder jaar een aantal doelen dat gesteund wordt met een gift uit de opbrengst van de verkoop. Martin van Keeken, directeur van de kringloop, vertelt: "Om te bepalen welke doelen voor een donatie in aanmerking komen, organiseren we elk jaar de Goede Doelen Selectie. Inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn en bezoekers van onze winkels hebben goede doelen mogen voordragen. Onze medewerkers hebben vervolgens door middel van een puntenverdeling bepaald welke doelen een donatie mogen ontvangen."

Anja van Iperen, verzorgende IG bij locatie Hussonshoek, is dolblij met de gift: "We gaan het bedrag inzetten om een dierenrobot te kunnen kopen, die geeft veel rust aan de bewoners."

ActiVite Hussonshoek is een verpleeghuis met drie groepswoningen voor mensen met dementie. Hier delen zij met 8 bewoners een woonkamer en keuken, waar gegeten en gerecreëerd wordt en waar bezoek wordt ontvangen. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen kamer.