Alzheimer Café op donderdag 13 juni

Geplaatst op 03 juni 2019

Alzheimer Café Leiden over 'de mantelzorger vertelt'

Dementie is ingrijpend voor de betrokkene, maar ook voor partners en anderen. Hoe ga je om met het proces, je veranderende rol en het steeds een beetje afscheid nemen van wat zo vertrouwd was?

In het Alzheimer Café op donderdag 13 juni geeft Atie van Lieshoud, schrijfster van het boek 'Dat dingetje waar jij van houdt'. Zij vertelt over haar persoonlijke ervaringen met de wereld van de dementie. Ze gaat in op wat het betekent om niet alleen je man, maar ook de hele relatie te zien veranderen. Meer nog dan de weergave van het proces is het een verslag van een liefde die zich 'voegt' naar de veranderingen, een poging om hoe dan ook steeds te omarmen wat er nog wél is en huwelijk en relatie inhoud te blijven geven. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Deze avond wordt de livemuziek verzorgd door de Netz.

 

Wat is het Alzheimer Café Leiden?

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats. Een plek waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

 

Waar vind ik het Alzheimer Café Leiden?

U vind het Café op donderdag 13 juni 2019 op de volgende locatie:

SBO De Vlieger
Boerhaavelaan 298
2334 EZ Leiden


U bent welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. Het volledige jaarprogramma van het Alzheimer Café Leiden is te vinden op hun website.

Meer informatie over dementie vindt u op dementie.nl