ActiVite Sassenoord bestaat 5 jaar

Geplaatst op 03 december 2018

sassenoord 5 jaar

NIEUWVEEN- Het moet toch wel een van de mooiste verpleeghuizen zijn in de regio: Sassenoord in Nieuwveen. 5 jaar geleden werd het in gebruik genomen door zorgorganisatie ActiVite, en konden de 7 bewoners de ruime appartementen gaan bewonen. Met groot plezier. Teammanager Marjolein Firet: "In gesprekken komt vooral naar voren dat bewoners het gevoel hebben dat ze ondanks hun beperkingen nog het leven kunnen leiden dat ze willen."

Het pand in de Dorpsstraat kent een rijke historie. Ooit werd het gebouwd als pastorie, later werd het in gebruik genomen door de Ursulinen, die er een verblijf voor kinderen met een rugzakje voor maakten. Het pand overleefde verschillende branden, naamswijzigingen en verbouwingen, maar is sinds 2009 -onder de oude naam- in gebruik als verpleeghuis. In 2013 werd het,  na een grondige verbouwing, door zorgorganisatie ActiVite in gebruik genomen. Marjolein Firet: "Het is een prachtig pand, echt waar. Ik zou er zo zelf willen wonen!"

Hoe statig en ruim Sassenoord ook is, voor een verpleeghuis is het een heel kleine locatie. De kleinste van alle ActiVite-locaties. De teammanager vertelt: "Het is een klein huis in een klein dorp. De bewoners hebben over het algemeen een goede band, ze eten met elkaar en tonen belangstelling voor elkaar. Het is echt een leuke groep."

De vijfde verjaardag is op 1 december uiteraard gevierd. Marjolein Firet: "Er was taart en 's avonds hebben we chinees gegeten met de bewoners, die elk een introducé mee mochten nemen. Vanzelfsprekend waren de medewerkers en de vrijwilligers daar ook bij aanwezig. We hebben er een feestje van gemaakt!"