SassemBourg Sassenheim

sassembourg 960x315

'SassemBourg is een prachtig nieuw gebouw midden in het centrum van Sassenheim en voorzien van alle faciliteiten,' vertelt Edith Homan, teammanager in Sassembourg. 'In het woonservicecentrum werkt een gezellig en zorgzaam team dat het welzijn van de bewoners erg belangrijk vindt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor zowel de bewoners als de omwonenden. Naast goede zorg is ook gezelligheid voor de bewoners ons doel.'

Interesse?

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor één van de zorgappartementen in SassemBourg, moet u in het bezit zijn van een zzp 3, 4 (somatiek) of 6 met verblijf. Voor de groepwoningen geldt dat u een zzp 4 of 5 moet hebben. Voor de huur- en koopwoningen kunt u contact opnemen met Woonstichting Vooruitgang, telefoon: (0252) 241 010.

Voor meer informatie over woonservicecentrum ActiVite SassemBourg (zorgappartementen en groepswoningen) kunt u contact opnemen met Edith Neirynck-Homan, teammanager, via telefoonnummer (0252) 210 547 of per mail e.homan@activite.nl

SassemBourg

Wonen en dienstverlening op het gebied van gezondheid en welzijn vormen samen een woonservicezone voor iedereen. Jong en oud kunnen hier terecht voor diverse soorten dienstverlening. Zo is er bijvoorbeeld een grand café en een kapper met schoonheidssalon.

Daarnaast vindt u onder andere een apotheek, een fysiotherapeut, chiropracticus, logopedist, de bloedprikdienst, en huisartsen.

Woonservicecentrum

ActiVite SassemBourg is een woonservicecentrum met 30 zorgappartementen en drie groepswoningen voor ieder acht bewoners. De zorgappartementen hebben een woon-, slaap- en badkamer en zijn bestemd voor mensen die veel lichamelijke zorg nodig hebben en daarvoor een indicatie hebben. De groepswoningen zijn voor mensen met dementie. In de groepswoning hebben zij hun eigen slaapkamer en delen ze de woonkamer en de keuken met de groep.

De bewoners en omwonenden van SassemBourg kunnen ook deelnemen aan diverse activiteiten die vanuit het woonservicecentrum worden georganiseerd, zoals handwerken, schilderen, gym, muziekmiddagen of uitjes buiten de deur.

De eigenaren en huurders van de overige appartementen in en rond SassemBourg kunnen gebruik maken van de thuiszorg en de overige diensten van ActiVite.

Groepswoningen

'De bewoners van de groepswoningen in SassemBourg vormen met elkaar een groep, die leeft en woont als een 'gezin'. De bedoeling is dat de bewoners met dementie zo lang mogelijk een zo normaal mogelijk leven leiden', vertelt Edith Neirynck-Homan, teammanager van SassemBourg. 'De zorg is geïntegreerd in het dagelijks leven. Er wordt gekookt, er kan bezoek worden ontvangen en familie is altijd welkom om mee te eten en mee te helpen in de zorg.'

'We stimuleren familieleden om een actieve rol te blijven spelen in het leven van hun familielid. Alle bewoners vinden het fijn als familieleden betrokken blijven bij hun leven. Ook bewoners die geen of weinig bezoek krijgen, profiteren van de aanwezigheid van familieleden van anderen. Bewoners kunnen, door de ondersteuning van hun familie, de zorg en vrijwilligers, een volwaardig bestaan hebben waarin ze alles wat ze nog zelf kunnen, ook zelf blijven doen.'

SassemBourg

Klik op de afbeelding voor een impressiefilm van het complex Sassembourg

 

ActiVite Sassembourg

Jan van Brabantweg 7
2171 HC Sassenheim

Werken in een woonservicecentrum

Benieuwd naar onze vacatures in de woonservicecentra? Kijk dan hier.

Vrijwilliger in woonservicecentrum

Wij zoeken vrijwilligers in: