Fit Zwanger - Zwangerschapsgymnastiek

Klik hier om u aan te melden voor de cursus zwangerschapsgymnastiek.

Meld je nu aan en maak kans op één van de vijftig Babywatchers!

De zwangerschap is voor elke aanstaande moeder een bijzondere periode, er verandert immers van alles in je leven. Door een goede voorbereiding kunt je de bevalling ontspannen tegemoet zien. Aandacht voor je houding, conditie en lichaamsbeweging zijn daarbij heel belangrijk.

Tijdens deze cursus krijgt je de informatie over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Je doet oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de lichaamshouding en de conditie, zoals oefeningen voor de bekkenbodemspieren en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Verder leert je alles over het persen en hoe je de weeën kunt opvangen.

Reacties cursisten:
"Er wordt  bij de oefeningen rekening gehouden met wat ik juist wel en maar ook niet meer kan"
"Een gedeelte van de les is actief en het andere gedeelte van de les is er tijd voor ontspanning en theorie; een goede combinatie!"
"Het was een leerzame en leuke voorbereiding op de bevalling!"
"Ook tijdens mijn 2e zwangerschap ben ik met veel plezier naar de cursus gegaan: het is zeker geen pufclubje!!"

Klik hier voor een interview over de cursus.

Babywatcher
Namens de Vegro kunnen wij vijftig Babywatchers verloten onder de aanmeldingen voor een Zwangerschapscursus. De Babywatcher wordt bij je thuisgebezorgd en bied je de mogelijkheid om tijdens 7 dagen 24 echo's te maken. Leuk om samen met je partner, (schoon)ouders etc. alvast te genieten van de kleine! Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website van de Vegro; De Vegro heeft een groot ouder-kind assortiment en je kan hier ook terecht voor de huur van bedverhogers, borstkolf en aanverwante artikelen.
NB: leden van de Ledenorganisatie van ActiVite krijgen 10% korting bij aankoop en huur!

Duur cursus

11 lessen.
Vanaf 2017 bestaat de cursus uit 10 lessen voor de bevalling inclusief 2 partneravonden en 1 les na de bevalling met de baby!

Bij de keuze van een startdatum is het prettig als de cursus ongeveer twee tot vijf weken voor uw uitgerekende datum eindigt. Dit komt er meestal op neer dat je ten tijde van de startdatum ongeveer 25 tot 29 weken zwanger bent. Bij een meerlingzwangerschap raden we u aan om 4-6 weken eerder in starten.

Meer informatie? Mail naar ledenorganisatie@activite.nl

Kosten

Klik hier voor het kostenoverzicht per gemeente.

Waar en wanneer wordt de cursus gegeven?

Kijk voor de specifieke data op het aanmeldformulier

Wij wijzen u graag op een aantal onderzoeken van de Universiteit Leiden:

Een goed begin

De afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden is een onderzoek gestart waarbij de ontwikkeling van baby's en hun moeders wordt gevolgd tot zij tweeënhalf jaar oud zijn. Wilt je meer weten of meedoen? Klik hier voor de website van 'een goed begin'.

Vaders in Beeld

Voor het onderzoek 'Vaders in Beeld' is de Universiteit Leiden op zoek naar mannen die in de tweede helft van 2016 hun eerste kind verwachten. Wilt je meer (vrijblijvende) informatie of meedoen, mail dan naar vadersinbeeld@fsw.leidenuniv.nl of ga naar de website: http://www.vadersinbeeld.nl/