Fit Zwanger - Zwangerschapsgymnastiek

Meld je nu aan voor zwangerschapsgymnastiek.

En maak kans op 1 van de 50 Babywatchers! (starten in 2017)

De zwangerschap is voor elke (aanstaande) moeder een bijzondere periode; er verandert  van alles in je leven. Door een goede voorbereiding kun je de bevalling ontspannen tegemoet zien. Aandacht voor je houding, conditie en lichaamsbeweging zijn daarbij belangrijk.

Tijdens deze cursus krijg je informatie over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Je doet oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de lichaamshouding en de conditie, zoals oefeningen voor de bekkenbodemspieren en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Verder leer je alles over het persen en hoe je weeën kunt opvangen.

Reacties cursisten
"Bij de oefeningen wordt rekening gehouden met wat ik juist wel en niet meer kan."
"Een gedeelte van de les is actief en in het andere gedeelte is tijd voor ontspanning en theorie; een goede combinatie!"
"Het was een leerzame en leuke voorbereiding op de bevalling!"
"Ook tijdens mijn tweede zwangerschap ben ik met veel plezier naar de cursus gegaan. Dit is zeker geen pufclub!"

Lees een interview met een van de cursisten.

Babywatcher
Onder alle aanmelders voor een zwangerschapscursus verloot ActiVite 50 Babywatchers van Vegro Thuiszorgwinkel. Met de Babywatcher kun in 7 dagen 24 echo's maken. Leuk om samen met je partner of (schoon)ouders te genieten van de baby in je buik! De Babywatcher wordt bij je thuisgebezorgd. Meer informatie Vegro Thuiszorgwinkel.

Leden van ActiVite Ledenorganisatie krijgen 10% korting bij aankoop en huur bij Vegro Thuiszorgwinkel!

Duur cursus
De cursus bestaat uit 11 lessen: 10 voor de bevalling, inclusief 2 partneravonden, en 1 les na de bevalling met je baby.

Bij de keuze van een startdatum is het prettig als de cursus ongeveer 2 tot 5 weken voor de uitgerekende datum eindigt. De meeste cursisten starten met zwangerschapsgym bij ongeveer 25 tot 29 weken zwangerschap. Bij een meerlingzwangerschap is het raadzaam aan om 4 tot 6 weken eerder te starten.

Kosten
De kosten van de cursus zwangerschapsgymnastiek verschillen per gemeenten. Bekijk het kostenoverzicht.

Data en locaties


De startdata vind je op het aanmeldformulier.

Meer informatie? Bel (071) 516 14 15 of mail ledenorganisatie@activite.nl.

 

ActiVite wijst je graag op twee onderzoeken van Universiteit Leiden.

Een goed begin
De afdeling Orthopedagogiek van Universiteit Leiden is een onderzoek gestart waarbij de ontwikkeling van baby's en hun moeders wordt gevolgd tot zij 2,5 jaar oud zijn. Meer informatie www.eengoedbegin-leiden.nl.

Vaders in Beeld
'Vaders in Beeld' is een onderzoek van het Centrum voor Gezinsstudies van Universiteit Leiden. Het doel van het onderzoek is om aanstaande en nieuwe vaders centraal te stellen en meer inzicht te verkrijgen in vaderschap tijdens en na de zwangerschap. Meer informatie www.vadersinbeeld.nl.